Gallerian har problem med att få upp fler besökare på det övre våningsplanet. Vi skulle komma med ett förslag genom valfria metoder.
Vi fick en tidslinje på 3 veckor, 21 Feb-11Mars 2022.
Vi skulle i rollen som Experience designer hjälpa Mitt i city gallerian i Karlstad att lösa ett problem.
User research & MVP canvas var metoden vår grupp tyckte var bäst lämpad för denna uppgift.
Vid deadline förväntades vi leverera:
Vi anammade tidigt User research i arbetet och gjorde ett frågeformulär som vi skickade ut tillvänner och bekanta som vi vet besöker Mitt i city för att snabbt kunna få en bekräftelse på attvår hypotes har någon vikt. Vi valde att använda ganska generiska frågor för att få en bild avflödet och vad deras syfte är i gallerian. Detta gjorde vi för att inte vara ledande i vårfrågeställning och allmänt kunna utläsa vad som i nuläget får dem att gå upp till plan 1.
Vi gjorde en kvantitativ användarstudie i två utskick. Ena utskicket till våra vänner och bekanta och det andra utskicket till Mitt i Citys egna kundklubb. Även om svaren liknar varandra väldigt mycket har vi en del saker att ta i beaktning. Vi har bara ålder och könsuppdelning i det ena utskickat, som vi nämnt tidigare. Vilket kan skapa viss förvirring om vilka det egentligen är som har svarat och det kan vara svårt att rikta in sig rätt i exempelvis marknadsföring. Samtidigt som vi är väl medvetna om att vårt omfång av svarande i undersökningarna (64st) är väldigt litet jämfört med vad Mitt i City har i sin officiella statistik. Men eftersom vår undersökning tyder på väldigt liknande tendenser, speciellt angående att få är där och äter, men 1/3 vill ha någonting mer kopplat till mat eller
café, tycker vi att det finns viss bäring. Det finns för- och nackdelar med både kvalitativa och kvantitativa studier och vi valde som tidigare nämnt en kvalitativ sådan. Syftet har varit att få en överblick över hur flödet ser ut, vart kunderna går och vad dem tycker fattas utöver vad som redan finns. Här såg vi fördelar med kvantitativ för att det tydligare går att omvandla svaren till data och få förståelse i vilken riktning det pekar. Om vi hade gjort en kvalitativ intervjustudie hade vi begränsat oss till ett lägre antal personers åsikter och det hade varit svårare i ett tidigt skede och med den begränsade tiden att få ut någonting konkret, då det är en så stor blandning av människor som
besöker gallerian
Efter att vi hade fått 37 svar, som även här pekar åt att vår hypotes är relevant, gick vi vidare med att göra en MVP canvas för att få klarhet i hur vår idé korrelerar med de svar vi fått från frågeformulären. Det var med hjälp av denna modell som allt blev mycket klarare för oss hur idén skulle fungera. Att göra ett frågeformulär utifrån en hypotes är alltid spännande och kanske lite skrämmande. Det går inte i förhand att veta vad användarna tycker och tänker, men i detta fall kände vi att vi var rätt ute och det gav oss mycket positivt att jobba vidare med.
Med hjälp av all vår research, både kundundersökningarna och vår analys på plats i gallerian har vi jobbat med de bilder som vi själva tog på plats i Photoshop för att på ett så tydligt sätt visualisera hur vi tänkt att det skulle kunna se ut. Vi jobbade steg för steg, att lägga golv över den befintliga food courten och när vi blev nöjda, fortsätta att lägga till eller ta bort viktiga element
Matmarknad med mat från världens/Värmlands alla hörn.
Till vänster syns illustationen & till höger är hur det ser ut i dagsläget.
Sänkt tak i foodcourten blir en synergieffekt på food market på plan 1.
Detta tror vi bidrar till:
Till vänster syns illustationen & till höger är hur det ser ut i dagsläget.
Ändra riktning på rulltrapporna.
Enligt vår undersökning går de flesta besökarna till Clas Ohlson, vilket skulle leda till att många måste passera food marketen på vägen till den butiken.
Här kan vi se ett annat exempel hur det skulle kunna se ut. Med hjälp av dessa bilder får man lättare en känsla för hur marknaden skapar mer liv och rörelse! Tänk er massor av utställare med massa kunder som vimlar omkring!
Vi har även utrymmet kvar för iEYE, om de skulle få en annan yta, så skulle mer utställare eller en lekplats väl få plats!
Ett annat exempel på i har även testat att lägga till ett nytt våningsplan för att få det kännas mer levande.^
Ena hissen har vi gjort om så att den går hela vägen upp till platån, för att inkludera alla !
Som ni ser erbjuder mitt i city några fasta stationer som går att hyra, men de flesta platserna är mobila.
Där företagare får komma med sina egna stationer.
Tog inte med ålder och kön på mic formuläret - Vi hade med kön och ålder på vår första undersökning,
men inte på Mitt i citys formulär. Så vi valde att ta bort ålder och kön helt i denna presentation.
Hade vi haft ålder och kön med på båda så hade vi haft en bättre grund och kunnat specificerat
för vilken målgrupp som svarat på datan vi samlat in.
Tak över food courten - Artikel med en akustikexpert angående restauranger. Personer som äter i restaurang vill ha det tystare/mörkare, lugn och ro. Behagligare ljudnivå
Död yta på nya området - Går att bredda kategorin på utställare, behöver inte bara var mat, kan vara nya företagare, befintliga företag etc. Göra om till lekplats.
Finns det resturanger som vill ställa ut? - Det är nästa del för att gå vidare i projektet. Vi behöver mer underliggande fakta om pris, tid, storlek på station och möjligtvis andra parametrar för att ett företag skulle kunna svara ärligt om detta skulle kunna vara något för dem.
Nytt golv, varför inte befintligt golv? - Via våra observationer ser vi att den tomma yta som nu finns inte är tillräcklig, och ligger vid ett hörn, mellan två butiker där varuhissen och yta för personalen i Gallerian är.